informacije  
   

Komping - Vitez

 

Poduzeće "KOMP-ING" Vitez je osnovano 1991. godine, a nastalo je iz programerske radionice «KOMPJUTERSKI INŽINJERING». Programerska radionica počinje sa radom 1988. godine, a osnovna djelatnost je bila proizvodnja programskih paketa različite namjene prema zahtjevima kupaca. Dugogodišnje iskustvo vlasnika iz oblasti računalnih znanosti rezultiralo je kvalitetnim programskim rješenjima koja su u početku bila posebno namijenjena za poslovne namjene privatnih poduzeća koja su u to vrijeme tek počinjala sa radom.


Od 1991. godine nastaje brz rast poduzeća, te se pored proizvodnje programskih rješenja, poduzeće počinje baviti i proizvodnjom računala te trgovinom računalnih komponenata i periferne opreme. U kratko vrijeme, od početna dva uposlena djelatnika, poduzeće broji 8 uposlenih djelatnika, sa otvorenim predstavništvima u Prijedoru, Banja Luci, Sarajevu i Goraždu, sa centralom u Vitezu.


Međutim, ratna zbilja prekida uspješno napredovanje poduzeće, uzrokujući gubitke kako u materijalnim i osnovnim sredstvima, tako i u gubitku poslovnih veza, a što je naročito važno i gubitak veza sa svim naprednim informatičkim tehnologijama.


Međutim, odmah po prekidanju neposrednih ratnih sukoba u Vitezu 1995. godine, poduzeće počinje opet sa radom, praktički iz početka, bez obrtnog kapitala i osnovnih sredstava. Međutim onaj osnovni kapital u znanju i usvojenim tehnologijama, te iskustvo menadžmenta omogućilo je ponovno pokretanje poduzeća iz pepela, te se firma ubrzano razvija.
Područja djelatnosti poduzeća su ostala ista: proizvodnja software-a, proizvodnja računala, kompjutorski inženjering, projektiranje, trgovina računalnim komponentama i perifernim uređajima, pružanje usluga obuke iz oblasti informatičkih znanosti, projektiranje i instalacija računalnih mreža.


Od početnih 3 djelatnika 1995. godine, firma sada broji 12 djelatnika. Posjedujemo vlastiti poslovni prostor od 450 m2 u samom središtu Viteza, a registrirani kapital na sudu iznosi 745.000 KM.


Osnovni moto poduzeća je da se korisniku ponudi kompletna i kvalitetna rješenja koja su potrebna poduzećima – od projektiranja i inženjeringa poslovnih procesa, isporuke i održavanja kompjutorske opreme, isporuke potrebnih programskih rješenja, projektiranje i izvođenje računalnih mreža, obuke djelatnika koji koriste opremu i programska rješenja, obuke za standardne programske pakete tvrtke Microsoft, te stalno praćenje novih tehnologija da se može odgovoriti na nove zahtjeve korisnika, uz stalnu brigu o visokoj kvaliteti i zadovoljstvu kupaca. Firma stalno ulaže u poboljšanje kvalitete svojih proizvoda i usluga, što je dokazano i sticanjem brojnih certifikata, od kojih posebno ističem svjetski priznat certifikat «MICROSOFT CERTIFIED SOLUTION PROVIDER» od vodeće informatičke tvrtke u svijetu «MICROSOFT»-a, a od ove godine ovaj certifikat se mijenja u «MICROSOFT CERTIFIED PARTNER». Ovaj certifikat pokazuje da je poduzeće sposobno da svojim korisnicima pruži pomoć u primjeni svih naprednih informatičkih tehnologija, a u cilju poboljšanja praćenja poslovanja i povećanje obima proizvodnje i prodaje, tj. povećanja profita.


Kako je u posljednje vrijeme prisutan znatan rast Internet poslovanja, poduzeće se uključilo i u ove tehnologije te može kupcima ponuditi nazočnost na Internet sceni, od zakupa Internet servera i registracije domena, izrade WEB stranica, a u skoro vrijeme ćemo ponuditi i Internet komercijalna rješenja tzv. e-commerce, tj. programska rješenja za kupovinu preko interneta.
Veliki broj naših kupaca kako programskih proizvoda, tako i kompjutorske opreme, garantira dugoročan i uspješan rad ovog poduzeća, uz svakodnevnu brigu o visokoj kvaliteti proizvoda i usluga.

OSNOVNE ZNAČAJKE PROGRAMSKIH RJEŠENJA

POSTOJANOST
Od 1987 . godine nazočni smo na tržištu sa svojim programskim rješenjima.

 

TEHNOLOGIJA
Programski paketi su razvijeni koristeći najsuvremenije Microsoft Visual Studio alate. Baza podataka je najsuvremenija i najbrža baza podataka u svijetu - Microsoft SQL Server 2000.

 

SIGURNOST
Sigurnost pristupa podacima je zagarantirana koristeći Windows sigurnost, sa jednostavnim definiranjem prava rada i pregleda sa podacima.

 

DOKUMENTACIJA
On-line pomoć sa preko 1500 stranica uputa. Korisnik ga poziva po potrebi i dobiva pomoć o trenutno započetom poslu.

 

AUDIO VIZUALNE UPUTE
Preko 6 sati audio - vizuelnih uputa o radu sa programima

 

PODRŠKA
Telefonska (on- call) podrška tokom radnog vremena

 

KLJUČ U RUKE
Nudimo kompletnu uslugu: Projektiranje-Inžinjering / Računala / Umrežavanje / Programska rješenja / Obuka / Održavanje - podrška

 

PRILAGOĐENOST
Svako programsko rješenje postoji u tri verzije: Standard, Professional i Enterprise - prilagođeno ekonomskim mogućnostima i zahtjevima kupca. Postoje verzije za vođenje više firmi i za knjigovodstvene servise.

 

 

 

 

Telefon: 030 170 711 ● Stjepana Radića 3 – 72250 Vitez ● komping@ komping.comwww.komping.com